Skip to Content

Riikka aloitti baletin perusopinnot Sonja Tammelan Balettikoulussa Lappeenrannassa. Hän jatkoi baletin ammatillisiin opintoihin ulkomaille ja valmistui balettitanssijaksi Virosta Estonia-teatterin yhteydessä toimineesta balettikoulusta (Eesti Riiklik Koreograafilinen Kool).  Riikka jatkoi ammatillisia baletin opintoja Saksassa, Stuttgartissa ja valmistui tanssijaksi John-Cranko Staatliche Ballett-Akademiesta. Baletinharjoittelijana Riikka esiintyi sekä Eestin Kansallisbaletin produktioissa Estonia-teatterissa, että myöhemmin Stuttgart Balett ryhmän produktioissa (Staatstheater Stuttgart/Grosess Haus).

Pedagogisia opintoja Riikka täydensi Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksessa (Taiteilijan pedagogisten opintojen PD-ohjelma,erikoistumisalueena tanssi).  Myöhemmin hän valmistui tanssitaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta (MA, Teatterikorkeakoulu, pedagogiikan laitos,  Helsinki ). Lisäksi Riikka on osallistunut aktiivisesti erilaisiin baletin didaktiikkaa käsitteleviin kursseihin sekä suomessa, että ulkomailla. Hän on myös suorittanut Somatic Pilates- ohjaajakoulutuksen.

Baletinopettajana Riikka aloitti Helsingin Tanssiopistossa, jossa opetti vuosina 1997-2007  sekä Erikoikskoulutusohjelman  luokkia, että muita tanssinperusopetuksen balettiluokkia lisäksi aikuisbalettia. Suomen Kansallisbaletin Oppilaitoksessa Riikka on toiminut baletinopettaja vuodesta 2005 lähtien.

Info

Opettaja
Riikka Nyman