Skip to content

Opettaja

Riikka Nyman

Esittely

Riikka aloitti baletin perusopinnot Sonja Tammelan balettikoulussa Lappeenrannassa. Hän jatkoi baletin ammatillisiin opintoihin ulkomaille ja valmistui balettitanssijaksi Virosta Estonia-teatterin yhteydessä toimineesta balettikoulusta (Eesti Riiklik Koreograafilinen Kool). Riikka jatkoi ammatillisia baletin opintoja Saksassa Stuttgartissa ja valmistui tanssijaksi John-Cranko Staatliche Ballett-Akademiesta. Baletinharjoittelijana Riikka esiintyi Viron kansallisbaletin produktioissa Estonia-teatterissa sekä myöhemmin Stuttgart Balett -ryhmän produktioissa (Staatstheater Stuttgart/Grosess Haus).

Pedagogisia opintoja Riikka täydensi Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksessa (Taiteilijan pedagogisten opintojen PD-ohjelma, erikoistumisalueena tanssi).  Myöhemmin hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta (MA, Teatterikorkeakoulu, pedagogiikan laitos, Helsinki). Lisäksi Riikka on osallistunut aktiivisesti erilaisiin baletin didaktiikkaa käsitteleviin kursseihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on myös suorittanut Somatic Pilates -ohjaajakoulutuksen.

Baletinopettajana Riikka aloitti Helsingin Tanssiopistossa, jossa hän opetti vuosina 1997–2007 sekä erikoiskoulutusohjelman luokkia että muita tanssin perusopetuksen balettiluokkia ja aikuisbalettia. Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksessa Riikka on toiminut baletinopettajana vuodesta 2005 lähtien.