Skip to content

Balettioppilaitoksen Joulunäytös: Prinsessa Ruusunen

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen tämän joulun esityksenä nähdään uusi sovitus Pjotr Tšaikovskin säveltämästä balettiklassikosta Prinsessa Ruusunen. Alminsalissa 8.12.2023 ensi-iltansa saava teos esitetään ennen joulua kuusi kertaa.

Oppilaitoksen opettajat ovat yhdessä koostaneet tiivistetyn, 1 h 45 min pituisen toteutuksen, jossa näyttämölle pääsevät omissa numeroissaan kaikki koulun oppilaat nuorimmista alakouluikäisistä ensi keväänä tanssijaksi valmistuviin ammatillisen koulutuksen opiskelijoihin. Koreografiat yhdeksi kokonaisuudeksi ovat yhdistäneet Balettioppilaitoksen koulutuskoordinaattori Jani Talo ja opettaja Ophélie Rodighiero.

Prinsessa Ruususen lavasteet ja puvut on toteutettu Kansallisoopperan ja -baletin työpajoilla hyödyntäen aiemmin ohjelmistossa olleiden teosten lavaste-elementtejä ja pukuja. Teoksen projisoinnit on suunnitellut Jouka Valkama. Stadin AO:n opiskelijat toteuttavat maskeerauksen ja kampaukset Kansallisoopperan ja -baletin kampaamo-maskin ohjauksessa.

Balettioppilaitos esittää: Prinsessa Ruusunen

Ensi-ilta 8.12.2023 klo 18.30
Esitykset 8.12.–21.12.2023 (loppuunmyyty)