Skip to content

Opettaja

Minna Stenvall

Esittely

Olen Minna Stenvall ja olen opettanut Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksessa vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen opetin Helsingin Tanssiopistossa erikoiskoulutusluokkia sekä baletin harrastajia. Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla olen pitänyt baletti- ja lattiatankokursseja jo useiden vuosien ajan. Tanssijakokemusta sain Suomen kansallisbaletissa sekä sen jälkeen freelancer-tanssijana Suomessa ja Pariisissa. Balettikilpailukokemusta minulla on mm. Varnan kansainvälisistä balettikilpailuista sekä Prix de Lausanne -kilpailusta.

Koulutukseltani olen Tanssitaiteen maisteri, joksi valmistuin Teatterikorkeakoulun pedagogiikan laitokselta. Sitä ennen suoritin Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen Tanssinopettajan pedagogisten opintojen PD -ohjelman (40 ov). Itselleni hyvin tärkeät opintovuodet vietin Pariisissa, missä olen opiskellut sekä tanssijan että pedagogin opintoja (Diplôme d’Etat de professeur de danse, option classique). Olen lisäksi kuulunut monen vuoden ajan Ranskan baletinopettajien järjestöön (A.F.M.D.C, Association Francaise des Maîtres de Danse Classique) ja osallistunut heidän koulutuksiinsa. Vietin myös yhden vuoden Lontoossa treenaten siellä ammattilaisten tunneilla sekä tutustuen RAD-opetusmetodiin. Seurasin myös mm. Royal Ballet Schoolin, English National Ballet Schoolin sekä Central Ballet Schoolin opetusta.

Opettaminen ja siinä työssä jatkuva kehittyminen on intohimoni. Pyrin säännöllisesti päivittämään osaamistani sekä erilaisten kurssien avulla että seuraamalla baletin opetusta niin Suomessa kuin ulkomailla. Näistä viimeisempiä ovat olleet mm. vuosittainen Nordic seminar, balettiseminaari, johon osallistuu myös Tukholman kuninkaallinen balettikoulu sekä Oslon oopperan balettikoulu, opintomatka Pariisin oopperan balettikouluun sekä Pariisin konservatorioon, useat matkat Monacon Prinsessa Gracen balettiakatemiaan sekä jokakesäinen kesäkurssien seuraaminen Rosella Hightowerin balettikoulussa.