Siirry sisältöön

Muutoksia Balettioppilaitoksen kevään ohjelmaan

Johtuen valtioneuvoston päätöksestä korona-viruksen leviämisen ehkäisemisestä, myös Balettioppilaitoksen koulutilat pysyvät suljettuna 13.5.2020 saakka. Ammatillisen koulutuksen lakisääteinen opetusvelvollisuus kuitenkin jatkuu, ja opetus toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Taiteen perusopetuksen toteuttamiseen ei ole lakisääteistä velvoitetta, mutta Opetushallitus on suositellut opetuksen jatkamista etänä, ja näin myös olemme toimineet Balettioppilaitoksessa.

Koulusulku ja kokoontumiskielto vaikuttavat merkittävästi Balettioppilaitoksen kevääksi ja kesäksi tehtyihin suunnitelmiin, jotka lähes kaikki joudutaan joko perumaan tai järjestämään myöhempänä ajankohtana. Tehtävät muutokset ovat erittäin valitettavia, mutta tässä tilanteessa välttämättömiä.

Ohessa lista ajankohtaisista muutoksista:

 Alkuopetuksen B1 ja B2 valintakokeet, jotka oli suunniteltu pidettäväksi 16.5., on siirretty toteutettavaksi myöhemmin. Uusi valintakoepäivä on 3.8.2020.

Ala-asteen B3-B6 valintakokeet, jotka oli suunniteltu pidettäväksi 15.4., on siirretty toteutettavaksi myöhemmin. Uusi valintakoepäivä on 4.8.2020.

Ammatillisen koulutuksen valintakokeet toteutetaan kevään aikana, mutta toteutustapa on muuttunut. Valinnat suoritetaan etänä ja videovälitteisesti. Kaikkia hakijoita informoidaan muutoksesta henkilökohtaisesti.

Balettienergiaa pojille  -tunnit on siirretty pidettäväksi 30.7. ja 1.8.

Balettioppilaitoksen oma kesäkurssi pyritään toteuttamaan suunnitellusti 29.7. -1.8.2020. Toivomme, että voimme käynnistää ilmoittautumisen kurssille lähiviikkoina.

Nordic Seminar 2020, joka oli suunniteltu pidettäväksi Helsingissä elokuussa, on siirretty vuodella eteenpäin. Uusi toteuttamisajankohta on 2.-7.8.2021.

EK -valintakoe Kuopiossa, joka oli suunniteltu tapahtuvaksi kesäkuussa, siirtyy myöhempään ajankohtaan. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tiedottaa tästä erikseen.

Kansallisbaletin järjestämä Summer Intensive 2020 -kurssi peruuntuu. Kurssi järjestetään seuraavan kerran kesällä 2021.

Kansainvälinen Balettikilpailu HIBC ei toteudu kesäkuussa 2020. Uutta ajankohtaa etsitään ja kilpailujärjestäjä tiedottaa siitä omilla sivuillaan.

 

Mikäli koulusulku päättyy 13.5., palaamme loppukevääksi koulutyön pariin. Mahdollisesta jatkosta tiedotamme lisää tuonnempana.

Lisätietoja muutoksista antaa oppilaitoksemme sihteeri Outi Eerikäinen outi.eerikainen@opera.fi

 

Hyvää terveyttä kaikille,

Satu Ristlakki, rehtori